Dinsdag 26 maart, was er een extra algemene ledenvergadering gehouden. De extra ALV was druk bezocht, er waren meer dan 80 leden aanwezig. Er stonden twee onderwerpen op het programma waar over werd gestemd: het (nieuwe) vrijwilligersbeleid en de (extra) contributieverhoging.

Vrijwilligersbeleid

Tijdens de vergadering geeft de voorzitter aan, dat de vereniging een enorme uitdaging heeft in het zoeken van vrijwilligers voor verschillende openstaande functies en taken. Daarom wil v.v. SVI de leden actief vragen om vrijwilliger te worden. Wanneer leden dit niet willen, kunnen zij hun vrijwilligerstaak afkopen. Vrijwilligerswerk is belangrijk voor de vereniging en zou hierdoor minder vrijblijvend worden. Het doel hiervan is niet om meer inkomsten te genereren, maar om het aantal vrijwilligers te laten groeien.

Het Algemeen Bestuur vraagt aan de Algemene Ledenvergadering om akkoord te gaan om (ouders van) leden die geen vrijwilligerstaak willen verrichten een afkoopbedrag in rekening te brengen van € 100,00 per seizoen of een sponsorbijdrage van tenminste € 250,00 per seizoen. Deze bijdrage zal per adres slechts één keer per seizoen in rekening worden gebracht. Het is namelijk niet ‘fair’ om ouders met een gezin van drie kinderen driemaal te belasten. Het bedrag van € 100,00 is gebaseerd op een gemiddeld bedrag dat andere verenigingen ook hanteren.

Het voorstel over het nieuwe vrijwilligersbeleid is afgewezen. De ALV stond niet negatief tegenover het verplichten van vrijwilligerswerk / afkopen vrijwilligerstaken, maar vind dat eerst het Ledenportaal voldoende moet worden ingericht voordat zij akkoord geven. Het Algemeen Bestuur besluit dat zij eerst  het Ledenportaal op orde gaat brengen en dan zij dit onderwerp daarna opnieuw in stemming gaat brengen.

Contributieverhoging

Het Algemeen Bestuur stelt voor om de jaarlijkse indexatie van 3,8% te vervroegen naar de contributierun van april 2024. Daarnaast wordt de leden gevraagd om akkoord te gaan met een aanvullende verhoging. Dit jaar koerst de vereniging af op een tekort van € 15.000. De contributieverhoging die het Algemeen Bestuur voorstelt is om dit tekort deels te dekken.

De contributieverhoging voor de mini’s is beperkt gebleven om de instroom te blijven stimuleren, het nieuwe tarief komt neer op een bedrag van € 40,00 per kwartaal. De contributie voor de pupillen, junioren en senioren worden verhoogd met € 10,00 per kwartaal. De zaalvoetbal zal licht worden verhoogd naar een bedrag van € 50,00. De trainende leden, waaronder 35/45+ leden, zullen wel een fors hoger bedrag moeten betalen. Dit is lijn met andere Zwolse voetbalverenigingen. In het voorstel zullen de ondersteunende leden € 100,00 per jaar betalen en onderdeel uitmaken van de ‘Club van 100’.

Dit voorstel is met een meerderheid van stemmen aangenomen.