Aan het begin van het seizoen kreeg v.v. SVI met Dick Krommenhoek een nieuwe hoofdtrainer, en met Rob Nugter een nieuwe assistent. Het trainersduo zag een jonge spelersgroep met veel potentie en een fijne omgeving om in te werken. v.v. SVI was tevreden over de speelwijze en hoe jeugdspelers hun kans kregen in de eerste selectie. Om deze reden werd eerder dit seizoen bekendgemaakt dat Dick Krommenhoek en Rob Nugter hun contract bij v.v. SVI zouden verlengen. Zowel de vereniging als de trainers hadden hierbij de ambitie om te promoveren naar de eerste klasse.

Nu heeft het duo besloten om alsnog te vertrekken bij de club. Geen makkelijke beslissing voor het trainersduo dat met de spelersgroep en begeleiding een prima relatie had. Dit besluit heeft dan ook meer te maken het ontbreken van een aanspreekpunt vanuit de BG Voetbal en een trainer voor het tweede elftal. Het aanspreekpunt en klankbord voor de trainers, werd voor de winterstop waargenomen door Arjan Jansen, die in januari is opgestapt. Na het vertrek van Arjan Janssen en het ontbreken van een opvolger, kreeg de hoofdtrainer steeds meer het gevoel dat hij het zelf moest uitzoeken.

De keuze om uit elkaar te gaan, vindt v.v. SVI voorzitter Geert Prins jammer. Rob en Dick zijn volgens hem heel plezierige en aimabele mensen die de vereniging op een positieve manier vertegenwoordigen. Zowel langs het veld als in de bestuurskamer. De duidelijkheid van de trainers richting de spelersgroep wordt erg gewaardeerd. Door het vertrek van het trainersduo, moet v.v. SVI voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, wat volgens Prins nog wel een uitdaging zal zijn.