Voor de tweede maal in seizoen 2023-2024 Kampioen! Een unieke prestatie. Zo omschrijft leider van JO14-2, Pim Oelen, het kampioenschap van zijn team in de 3e fase competitie van 2023-2024.

Nadat het team onder trainer Julian Vlaar in de eerste fase van seizoen 2023-2024 ook al het kampioenschap uit het vuur wist te slepen en een prima 2e fase had gespeeld, ging de ploeg bij aanvang van de 3e fase van de competitie al snel aan de leiding. De eerste 8 duels werden met overtuiging gewonnen. Ook de concurrentie morste echter niet veel punten waardoor het gat met de eerste opponent SV Zwolle slechts 2 punten was.

De beslissing van de competitie zou in de laatste speelrondes moeten gaan vallen. De 8e wedstrijd was tegen SV Zwolle en de SVI was zich er dan ook terdege van bewust dat het deze dag moest gebeuren. Helaas werd de wedstrijd op eigen sportpark de Siggels met grote cijfers verloren waardoor SV Zwolle en SVI van positie wisselden op de ranglijst. SVI wist dat ze afhankelijk waren van de resultaten van SV Zwolle om nog een gooi naar het kampioenschap te kunnen doen, maar was vastberaden de druk er volop te houden. SV Zwolle verspeelde door een gelijkspel bij Dronten in de 8ste speelronde 2 punten,  echter bleek ook Berkum een maatje te groot voor SVI waardoor de koppositie van SV Zwolle toch met een punt werd versterkt.

Met nog 1 speelronde voor de boeg leek het doek voor de ploeg uit Ittersum dus definitief gevallen en gedesillusioneerd keerde iedereen terug naar huis. De laatste wedstrijd werd door SVI, in een fantasie-opstelling, wederom met mooie cijfers gewonnen, maar geloof in het kampioenschap was er eigenlijk niet meer. Vanuit Kampen was inmiddels het bericht gekomen dat het duel tussen Go Ahead en SV Zwolle was afgelast vanwege slechte weersomstandigheden en na het verwerken van de resultaten van deze speelronde was het dus SVI dat wederom de koppositie overnam. Dit zou een kwestie van tijd zijn want het leek een “formaliteit” voor SV Zwolle om in hun laatste duel het gat van 2 punten opnieuw te dichten en de titel te kunnen gaan vieren. Met nog een heel klein sprankje hoop, maar eigenlijk tegen beter weten in, volgde de SVI-selectie op de inhaaldag van afstand uiteraard het wedstrijdverloop van Go Ahead Kampen tegen SV Zwolle. Toen hier het laatste fluitsignaal klonk met een stand van 2-1 op het bord was het dus toch SVI JO14-2 dat zich kampioen van de competitie mag noemen. Zo zie je dus maar:  “It ain’t over till it’s over.” (Yoki Berra, groot Amerikaans honkballegende, 1973).