Elke zaterdag is het druk op de velden, waar verschillende teams van v.v. SVI strijden en plezier maken. In deze rubriek hebben we elke maand aandacht voor een van de teams van v.v. SVI. Deze maand v.v. SVI JO15-1.

Keeper:
Rob

Verdedigers:
Stijn, Jesse, Dani, Demi, Bas

Middenvelders:
Wessel, Julian. Sanne, Noa

Aanvallers:
Marnix, Demian, Aron, Milan

Spelen de jongens en/of meisjes al langer bij elkaar in hetzelfde team?
Dylan Fidder: De groep, op een enkeling na, speelt de laatste jaren al met elkaar. Hierin zijn er een aantal mutaties geweest, maar het grootste gedeelte is allemaal met elkaar hierin opgegroeid. Wat mooi is om te zien, is dat als er iemand nieuw bij komt hij/zij heel goed opgevangen wordt en zich direct goed voelt binnen het team.

Wat is de kracht van het team?
De kracht van ons team is denk ik dat we één team proberen uit te stralen, dit ook mede dankzij de jaren die ze al bij elkaar in het team zitten. Van daaruit proberen we uiteraard wel met vaste speelstijl/-patronen te werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het hoge drukzetten dat we te allen tijde proberen te doen. Belangrijkste is, wat wij altijd willen en hier ook punten uit hebben gehaald, het als team doen en voor en met elkaar gas te geven.

Hoe is het om trainer/leider te zijn van deze jongens en/of meiden?
Om trainer van dit team te zijn is heel leuk. Stuk voor stuk zijn het leuke jongens/meiden. Uiteraard hebben we een paar grappenmakers er tussen zitten maar dat maakt het juist weer een leuk en goed team om mee te werken.  Iedereen kan leuk en goed met elkaar opschieten, we hebben ook gelukkig nooit gezeur in het team.

Wat vinden de jongens en/of meiden het leukst op een training?
Ik denk dat de meesten partij wel zullen noemen. Echter hebben we wel een team dat het leuk vind om veelal kleine partijspellen te spelen, denk hierin bijvoorbeeld aan 1vs1 2vs2 etc. etc. Daarnaast vinden ze het leuk om afwerkvormpjes te doen waarbij er in een korte fase veel geschoten wordt. Dit doen we ook relatief vaak.

Hebben jullie een vaste groep supporters?
We hebben een vaste groep supporters, maar dat neemt niet weg dat er altijd zo veel mogelijk ouders/familie proberen te kijken. Dat maakt het ook leuk om hier trainer van te mogen zijn.

Hoe zou je jullie seizoen samenvatten?
Ik denk dat we al met al mogen terugkijken op een goed seizoen als je kijkt naar de ontwikkeling. We hebben de 1e fase wat moeilijker gehad in de Hoofdklasse maar hierin zijn we nooit echt weggespeeld. Als trainer kijk je dan toch vaak naar de ontwikkeling, dan denk ik dat we in deze fase, ondanks dat we in de onderste regionen gespeeld hebben vooral verdedigend sterker zijn geworden. 2e fase zijn we kampioen geworden, vanzelfsprekend is het dan makkelijk om te zeggen dat we aanvallend beter zijn geworden. Echter is het wel zo, dat we dit vanuit een goeie verdedigende organisatie gedaan hebben waarin we aanvallend ook mooie en leuke dingen hebben laten zien met diverse patronen.  Overall gezien vind ik persoonlijk dat iedereen mooie/grote stappen gemaakt heeft om verder te kunnen bouwen aan zijn/haar manier van spelen.

Wat was jullie mooiste moment van het seizoen?
Het kampioenschap zal dan als eerst bij iedereen opkomen. Maar daarnaast hebben we ook mooie overwinningen mogen halen, wat voor het team op dat moment goed voelde. Dit merk je dan ook wel na de wedstrijd bij zowel de spelers, maar vooral ook bij de ouders die hier zeer trots/blij mee waren.

Doen jullie als team ook nog dingen met elkaar, buiten het voetbalveld?
Genoeg…. Zo zullen we als teamafsluiting een weekeind weg gaan met het team en een mooie grote groep ouders. Maar ook hebben we dit seizoen bijvoorbeeld wat toernooien gespeeld. Daarnaast hebben we ook van onze leider Rene een kickboxles/-training gehad (Afgesloten met een hapje/drankje met team en de ouders 😉 ). Daarnaast hebben we als team i.p.v. training nog een activiteit gedaan in het bos (klootschieten) en op de Wijthmenerplas gevoetbald. Ik denk dat ik hier ook nog iets ga vergeten zelfs… Genoeg leuke/mooie dingen dus!!!