Nathan van Rijn voetbalde tien seizoenen in het eerste. Nu stopt de vaste kracht van v.v. SVI 1 en dus werd er een afscheidswedstrijd georganiseerd.

Op zaterdag 13 juli werd de wedstrijd gespeeld tussen v.v. SVI 1 en Team Nathan. In dit laatste team speelden jongens met wie Nathan in die tien jaren heeft samengespeeld. Oudspelers van v.v. SVI die voor Nathan graag nog een keer mee wilden doen. Ook stonden er oud-trainers langs de kant, die nog een keer kwamen kijken naar de laatste wedstrijd van de middenvelder. De wedstrijd duurde twee keer dertig minuten. De eerste helft speelde Nathan mee met v.v. SVI 1, de tweede helft speelde hij met zijn oude teamgenoten. Scoren deed hij ook, vanaf elf meter, na een door hem zelf versierde penalty. Vijf minuten voor het einde kreeg hij een publiekswissel waarbij alle 21 andere spelers een erehaag vormden en Nathan afscheid nam van de club waar hij veel voor heeft betekend.  

Hoe was het om zo een afscheidswedstrijd te spelen?
Nathan: “Absoluut een hele eer. Ik hou er niet van om zo in het middelpunt van de belangstelling te staan, maar ik moet zeggen dat ik me oprecht heel vereerd voelde en het was super leuk dat veel oud-teamgenoten erbij konden zijn en dat zij ook genoten hebben.”

Wat is jouw mooiste ervaring als voetballer?
Nathan: “Ik denk promoveren met v.v. SVI naar de eerste klasse of het moment dat ik de brief kreeg waarin ik werd toegelaten tot de jeugd van PEC Zwolle.”

Hoe blijf jij v.v. SVI herinneren?
Nathan: “Als een mooie, warme club waarbij ik veel vrienden heb gemaakt en met vrienden heb kunnen voetballen. Ik blijf ook zeker nog komen bij v.v. SVI, het voelt als een thuis.”

  • Wat ga je nu doen op zaterdagen?
    Nathan: “Precies waar ik zelf zin in heb. Misschien wel brak in bed van een vrijdag-stapavond, of een potje padel, of lekker lunchen in de stad.” 
  • Als je 4 of 5 spelers mag kiezen, met wie je hebt samengespeeld, voor een rondo. Wie kies je dan en wie staat er dan in het midden?
    Nathan: “Quinten de Lain, Milan Koorman, Frank Jansen en Mark de Haan. Twan Zuidmeer mag dan plaats nemen in het midden.”