Meer jonge vrijwilligers, zodat v.v. SVI klaar is voor de toekomst. Dat is het doel van de samenwerking met FC Noaber. De organisatie krijgt jongeren enthousiast om als jeugdvrijwilliger aan de slag te gaan. Dat succes is al geboekt bij verenigingen in het oosten van het land en gaat heel waarschijnlijk ook bij v.v. SVI volgen. Patrick Kip is oprichter van FC Noaber en vertelt graag over de pilot die we starten. 

FC Noaber is een stichting die zich richt op het bevorderen van jeugdvrijwilligers (12 – 30 jaar) bij verenigingen in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd. Het doel is om jonge vrijwilligers aan te trekken, en hen duurzaam vrijwilligerswerk te laten doen. Met deze ‘Noaberdeal’ ontdekken ze ook hun talenten. Is dat het werk van trainer, of is kantinewerk of klussen iets wat bij hun kwaliteiten bij past? Daarnaast is er ook een kleine financiële prikkel per maand beschikbaar voor de vrijwilligers.

Jongeren zichzelf laten ontwikkelen
Sinds 2020 is FC Noaber actief in heel Overijssel en ondersteunt het vrijwilligers door het geven van trainingen, bijvoorbeeld op het gebied van vaardigheden en EHBO. De trainingen worden gegeven door jonge net afgestudeerde trainers. Dit vanuit het principe ‘van, voor, door en met jongeren’.

Inmiddels is FC Noaber actief bij meer dan 70 verenigingen en hebben er meer dan 2.000 jongeren meegedaan. Van hen zijn na 4 jaar meer dan 50% nog steeds actief als vrijwilliger.

Op dinsdagavond 8 oktober 2024 was er een voorlichting voor de ouders en de spelers van het jeugdteam JO14-1. Dit is onze pilot-groep. Deze wordt begeleid door medewerkers van FC Noaber te weten: Patrick Reuvekamp en Gert Tijhuis. FC Noaber houdt jullie via de FLITS en andere kanalen op de hoogte van de ontwikkelingen rondom dit project.

Klik hier om een kijkje te nemen op de website van FC Noaber. Ben je tussen de 12 en 30 jaar en heb je zin om v.v. SVI én jezelf verder te helpen? Meld je dan aan.